
Kuharski izziv št. 1/Chef’s challenge no1 Erasmus+
Dragi Erasmusovci,
v času omejitve gibanja in ostajanja doma smo v projektni skupini pripravili zanimiv kuharski izziv. Zaradi razmer ne “skočimo” v trgovino vsak dan po malenkost ali dve, ki nam zmanjkata za kuhanje kosila ali večerje, ampak skušamo iti v trgovino enkrat na teden, na 10 dni ali celo naročimo, da nam nakupljeno dostavijo domov, zato je kuharski izziv št. 1 sledeč:
zanima nas, kako porabimo za nove recepte nekaj starega, npr. kruh, ki ni več svež, pire krompir, kuhano kašo ali druge priloge. Radi bi, da vas, učence, poslikajo družinski člani pri pripravi enega takega recepta + da na kratko tudi zapišete, kaj ste pripravili in kako.
Npr. iz pire krompirja, ki vam je ostal en dan, ste drugi dan pripravili njoke/svaljke ali cmoke – to je samo primer. Vabim vas k domiselnim in čim bolj zanimivim možnostim. Pokličite tudi babice – zagotovo se bodo hitro domislile predlogov pa še vesele bodo vašega klica. (Ideje najdete tudi na spletu, ampak so nam bolj všeč domače.)
Vaše fotografije in kratke opise zbiramo na naslovu: nastja.sink@osziri.si.
Time management / Upravljanje s časom
V času izmenjave na Portugalskem, na kateri je bila osrednja tema Time Management/Upravljanje s časom, so učenci pripravili video. Ogledate si ga lahko na tej povezavi.
Temna stran razkošja
Potrošništvo, še posebej prestižne blagovne znamke, imajo svojo ceno. En primer, kaj vse je “zadaj”, si lahko ogledate v dokumentarnem filmu Temna stran razkošja, ki prikazuje usnjarsko industrijo za prestižnimi blagovnimi znamkami.
Ostanite doma in zdravi 🙂
Ostani doma – izobražujmo se o vplivu človeka na okolje
V tem času, ko smo doma, predlagamo ogled tudi dokumentarnih filmov, ki so na razpolago ali po TV ali po spletu.
Je Slovenija res tako zelena dežela? Oglejmo si film Cena plastike in razmislimo o povedanem/prikazanem.