Sreda, 15. 6.

Zjutraj nas je avtobus odpeljal na šolo v Camarlesu. Tam so se učenci razdelili v mednarodno mešane skupine, kjer so obravnavali različne tematike v povezavi s projektom. V različnih programih so pripravili predstavitve, katere bodo predstavili v četrtek.

Po malici smo se peš odpravili do bližnje predelovalnice riža, kjer so nam predstavili celoten potek pridelave riža – od posaditve do žetve. Sledilo je kosilo, nato pa odhod do naravnega parka Deltebre.

To je občina v obrobju Baix Ebre. Nastala je leta 1977. Pridelovanje riža in turizem sta glavni panogi. Delta reke Ebre je največje mokrišče v Kataloniji s površino 320 km2. Predstavlja enega najpomembnejših vodnih habitatov v zahodnem Sredozemlju. Razdelili smo se v dve skupini in spoznali spreminjanje riževih polj skozi letne čase, si ogledali nekaj pogostih predstavnikov ptic, med njimi tudi flaminge ter miniaturni prikaz pridelave soli. Kot zanimivost, smo se preizkusili tudi v vožnji s čolni po kanalu s palico, kakršno so uporabljali ribiči v preteklosti. To nam je povzročilo nemalo težav, predvsem z vožnjo naravnost.

Na zadnjem ogledu delte, so nas pregnali – in skoraj požrli – roji nenormalno velikih komarjev, ki so se lepili na naša oblačila in kožo. Kar nekaj njihovih predstavnikov je vstopilo z nami na avtobus in tako poskrbelo, da nam pri vožnji nazaj ni bilo dolgčas.

Za ohladitev je na koncu poskrbelo Sredozemsko morje, v katerem smo si namočili noge in se sprehodili po vroči mivki.

Dan smo zaključili prijetno utrujeni, zato je sledilo le še tuširanje in večerja.

Demà esperem un nou esmorzar i temperatures més baixes.

Bona nit des de l’Ampolla!

(Visited 25 times, 1 visits today)