Delovno dopoldne se je pričelo v sejni sobi hotela, kjer je nacionalno mešane skupine čakalo šest delavnic. Tri skupine so se ukvarjale z maketami vetrne-, sončne- in hidroelektrarne in na podlagi praktičnih modelov prikazale proizvodnjo električne energije. Tri skupine pa so med tem časom ustvarjale plakate v e-obliki. Tematike so zajemale: statistiko in predstavitev proizvodnje energije v vseh državah udeleženkah, ideje o zmanjšanju porabe energije v tovarnah, nasvete o zmanjšanju porabe energije na vasi, možnosti zmanjšanja uporabe energije v šoli, ideje o manjši porabi energije v hotelu. Čez pol ure so se njihove zadolžitve zamenjale. Vsaka ekipa je svoje ugotovitve, ideje in morebitne rešitve predstavila drugim udeležencem mobilnosti.

Koordinatorica projekta je udeležence mobilnosti seznanila še z eno nalogo, tokrat tako, ki mladim, navajenim uporabe družbenih omrežij in mobilnega telefona, ni predstavljala večjih težav. Odprli smo spletno stran, na katero je lahko vsaka skupina naložila pet fotografij, ki so bile posnete tekom celotnega delovnega tedna. Glasovanje je potekalo tekom četrtkovega popoldneva, zmagovalca pa so razglasili na slavnostni večerji, ki je potekala v večernih urah v prostorih hotelske restavracije.

Popoldne je bilo treba urediti še nekaj administrativnih zadev, saj je dolžnost deklet tudi to, da vsakodnevno oblikujejo in zapišejo dnevniški zapis.

Zvečer je potekala zaključna prireditev ob dobri hrani in glasbi, ki so jo izbirali udeleženci mobilnosti. Vsaka skupina učencev in učenk je izvedla plesno točko in tako zabavala druge udeležence. Naše punce so predstavile ples polko z glasbeno spremljavo Avsenikove pesmi Na Golici, za dobro vzdušje pa so poskrbele tudi z otroškim plesom Račke. Po slavnostni večerji in čokoladni torti je sledila še podelitev certifikatov mobilnosti. Za zaključek smo veselo zaplesali ob dobri glasbi in se še malo podružili pred vrnitvijo domov.

(Visited 1 times, 1 visits today)