V ponedeljek smo si udeleženci na izmenjavi ogledali partnersko šolo Colegiul Auto Traian Vuia. Tam nas je sprejel ravnatelj in nam na kratko predstavil smernice šole. Po uvodnih besedah so nam predstavili državo Romunijo, ki je v primerjavi s Slovenijo tudi geografsko precej razgibana, so pa Romuni posebej izpostavili, da na žalost nikakor ni tako čista kot je naša Slovenija.

Začetna naloga za gostujoče učence je bila kreativna: v mednarodno mešanih skupinah so učenci sestavili listo desetih predmetov, ki bi jih vzeli na samotni otok. Sledila je predstavitev na tematiko porabe energije v naših gospodinjstvih, ki jo je naša skupina učenk vestno in suvereno izpeljala. Zanimivo je bilo spremljati rezultate in analizo vseh udeležencev, saj smo ugotovili, da pri porabi energije ne prednjači dejstvo, koliko družinskih članov je v gospodinjstvu, pač pa kje država geografsko leži.

Sledil je kratek kviz, kjer so udeleženci odgovarjali na vprašanja, vezana na porabo energije s pomočjo aplikacije Kahoot.

Pred kosilom smo si ogledali dve delavnici, kjer učenci gostujoče šole, ki se učijo za poklic avtomehanika, opravljajo praktični del pouka.

Po kosilu je sledil ogled centra mesta Targu Jiu. Narodnostno mešane skupine učencev so se podale v lov za skritim zakladom in tako spoznavale mestne znamenitosti, hkrati pa so se tkala nova prijateljstva med mladimi.

(Visited 5 times, 1 visits today)