Na dopoldanskem sestanku smo se učitelji vseh prisotnih držav zbrali v gostujoči šoli. Teme sestanka so bile različne: pogovarjali smo se o aktivnostih, ki jih moramo izvesti do naslednje mobilnosti (predvidoma 1.–6. 3. 2020), ki jih bo organizacijsko vodila Portugalska, tretja mobilnost v tem šolskem letu pa bo na Poljsko predvidoma v drugi polovici meseca maja. Dogovorili smo se, da vodenje aktivnosti prevzamejo države, ki gostijo naslednjo mobilnost. Preko Skypa smo se povezali s poljsko koordinatorico in se posvetovali tudi z njo. Odločili smo se, da namesto letaka, ki bi ga natisnili na papir, pripravimo raje e-letake o mobilnosti (ki jih objavimo na različnih spletnih straneh), ravno tako pa bomo redno objavljali na naših blogih. Pogovorili smo se o pripravah različnih anketnih vprašalnikov o temah našega projekta, decembra bomo npr. izvedli krajšo raziskavo o porabi časa in denarja. Na eTwinningu bodo kratka vprašanja o konceptu odpadkov (waste), na katera bodo odgovarjali aktivnejši učenci v projektu.

Mlajša učenka nam je v popoldanskem času v angleščini predstavila projekt Harezmi, ki ravno tako osvešča o odpadkih in ravnanju z njimi ter o prekomernem potrošništvu.

V poznih popoldanskih urah smo si ogledali palačo Dolmabahče zadnjih živečih sultanov in kalifov ter tudi znanega voditelja Ataturka in stolp Galata, začutili smo utrip vrveža po ulicah Istanbula.

(Visited 35 times, 1 visits today)